• expo002.jpg
 • expo003.jpg
 • expo008.jpg
 • expo016.jpg
 • expo025.jpg
 • expo026.jpg
 • expo032.jpg
 • expo035.jpg
 • expo036.jpg
 • ruimte-telescoop-hubble-76.png
 • Spaceship_One_in_flight_1.jpg
 • spacexc.png
 • spacexdragon 239x160.png
 • sphorizlow.jpg

Levensverhaal Henk van Wezel 

De grote wens van Henk van Wezel, oprichter van het Nationaal Ruimtevaart Museum (tegenwoordig onderdeel van Luchtvaartmuseum Aviodrome) is werkelijkheid geworden. Na een succesvolle crowdfundingsactie is in 2016 zijn levensverhaal in boekvorm verschenen met de titel:

'Een beperking… Nou én?
     
 Het levensverhaal van een doorzetter'.

   
          Astronaut André Kuipers schreef het                               Henk van Wezel en Andre Kuipers
          voorwoord bij dit boek.                                                   op de boekpresentatie.

Voorbeeld voor anderen met een beperking
Geboren in 1944 op het voormalige eiland Wieringen bleek na enkele jaren dat Henk te maken had met een zware beperking (handicap) in de vorm van een zwaar spasme. Dankzij het enorme doorzettingsvermogen van z'n ouders en Henk zelf, schopte hij het vele malen verder dan in die eerste levensjaren werd verwacht.
Z'n grootste wens was om het verhaal over zijn leven in boekvorm uit te kunnen geven, om daarmee een voorbeeld te kunnen zijn voor lotgenoten. Henk ging niet bij de pakken neerzitten en hij hoopt dat anderen dat ook niet doen. 

'Een beperking….. Nou én?'
Een boek schrijven met één vinger vanwege z'n spasme, dàt was een te zware opgave. Gelukkig kreeg hij steun van Siebe Haagsma die samen met hem aan de slag ging. Gaandeweg bleek dat Henk toch meer kon dan hij vooraf zelf had verwacht.   Toen het frame van het boek gereed was en de eerste hoofdstukken geschreven, lukte het hem stapje voor stapje de letters tot woorden te weven en bladzijde na bladzijde te componeren. Uiteindelijk groeide het boek uit tot een bewonderenswaardig geheel van maar liefst 335 bladzijden. 

Het Nationaal Ruimtevaart Museum
Vanaf 1959 was de zich ontwikkelende ruimtevaart Henks grootste hobby. Vanuit Amsterdam verhuisd naar Lelystad zag hij kans om een privémuseum op te zetten, dat uiteindelijk werd geopend door één van de bekendste voormalige Nederlandse astronauten en wetenschappers Wubbo Ockels. Zelfs CNN kwam destijds voor een impressie opnames maken.
Inmiddels is Henks levenswerk ondergebracht in het Luchtvaartmuseum Aviodrome te Lelystad waar het dagelijks kan worden bewonderd.
Niet alleen in het functioneren als volwaardig burger was Henk bijzonder, maar ook zeker in zijn passie voor z'n museum en de grote hoeveelheid documenten, geluidsopnames en voorwerpen die hij in de loop van 50 jaar wist te verzamelen. 

Interesse?
Er zijn nog enkele exemplaren verkrijgbaar. (op=op) Heeft u interesse om het boek te kopen, dan kan dat
                      via het email adres: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of
                      via de website van het Ruimtevaart Museum (www.nationaalruimtevaartmuseum.nl
                     (gebruik het contactformulier) vermeld naam en adres. 

 U ontvangt het boek in ongeveer 10 dagen na overmaking van € 10,--
(incl € 5,-- verzendkosten) op IBAN: NL10 RABO 0362 8137 28
Ophalen kan ook. U betaalt dan geen verzendkosten. Het boek kost dan € 5,--.

                                                                     Terug naar SuperDeal Space

 

 

Aantal bezoekers

We hebben 158 gasten en geen leden online

Deze website maakt gebruik van cookies, noodzakelijk voor het goed functioneren van de website en de daarin voorkomende contactformulieren. U kunt deze accepteren door op nevenstaande knop te klikken.