Nederlandse Vereniging voor Ruimtevaart (NVR)

De Nederlandse Vereniging voor Ruimtevaart (NVR) is hét platform voor ruimtevaartprofessionals in Nederland. Zij hebben een rijke historie sinds begin jaren 50 en hebben in die periode de Nederlandse ruimtevaart zien groeien tot de hedendaagse sector van wereldklasse.

De NVR heeft een actief netwerk van bijna 1200 leden en het ledental blijft groeien. De leden zijn óf professioneel bij de ruimtevaart betrokkenen, óf studenten bij ruimtevaart-gerelateerde studierichtingen óf andere belangstellenden en fans van de Nederlandse ruimtevaart. De ruimtevaartsector is er één die wordt gekenmerkt door de passie van alle mensen die er werken en die door de ruimtevaart worden geïnspireerd.

De NVR biedt haar leden een platform voor informatie, communicatie en activiteiten. Voor onze leden organiseren zij evenementen zoals o.a. lezingenavonden, filmavonden en netwerkborrels. Zij doet dit als onafhankelijke vereniging, maar ook in combinatie met andere organisaties. Zo is er, sinds 2014, een samenwerkingsovereenkomst met het Nationaal Ruimtevaart Museum (NRM) op het gebied van evenementen en activiteiten, met name lezingen, uitwisseling en gebruik van archieven en documentatie, en andere zaken die elkaars voortgang positief beïnvloeden.

Bezoek de NVR website: https://www.ruimtevaart-nvr.nl/