De lezing is online (als Webinar) te volgen.
Toegang tot het Webinar is uitsluitend mogelijk na aanmelding via de website www.nationaalruimtevaartmuseum.nl en na betaling van de kosten van deelname. NVR leden kunnen zich aanmelden via de NVR website.
Zie onder Contact (rechtsboven in het menu) of klik op de knop "Naar inschrijving Lezing" (hieronder) voor het aanmeldingsformulier.

2021; Een bijzonder jaar voor bemande ruimtevaart

Door: Peter Batenburg(HQspace)

2021 Is een bijzonder jaar voor bemande ruimtevaart geweest. We hebben een record in aantal vluchten naar de ruimte (>100 km hoogte) gezien en er is veel gebeurd met bestaande, nieuwe en toekomstige ruimtestations.

Een kort overzicht van de gebeurtenissen van afgelopen jaar:

1. Nieuwe onderdelen voor het ISS;
  2. China begint met de bouw van hun ruimtestation;
  3. Ruimtetoerisme is begonnen;
  4. Actrice in de ruimte;
  5. Toerist naar ISS;
  6. Commerciële ruimtestation plannen gaan een nieuwe fase in.

In de lezing zullen we terugblikken op deze gebeurtenissen van afgelopen jaar. We zullen bespreken in welke context deze gebeurtenissen geplaatst kunnen worden en wat zij betekenen voor de komende jaren.

Presentator: Peter Batenburg(HQspace):  Peter is na zijn studie bij Airbus D&S in Bremen werkzaam geweest als lid van het Columbus Engineering Support Team (COLEST), onder andere bij de PromISSe missie van André Kuipers. Vanaf 2014 werkte hij in Nederland, bij Airbus D&S, als consultant bij ADSE, en bij APP. Peter heeft nu zijn eigen bedrijf opgezet, HQspace. Peter is sinds 2011 actief bij de NVR, nu als bestuurslid/secretaris. Op dit moment is hij ook bestuurslid van de Stichting Ruimtevaart Museum.